Dom jednorodzinny Pilchowice

Miejsce akcji? Przedwojenny dom w Pilchowicach. Podzielony na wiele niezależnych mieszkań i pomieszczeń, przystosowany dla wielu rodzin. Nasze zadanie? Scalić ciasną, podzieloną przestrzeń i wykreować ją od nowa. Jak osiągnęliśmy cel? Postanowiliśmy zamienić pomieszczenia na strefy, przedzielone nie ścianami, a elementami wyposażenia i dekoracjami. W ten sposób powstała kuchnia z wygodnym blatem do serwowania szybkich posiłków. Obok – przestrzeń do pracy i wypoczynku, czyli salon plus jadalnia i gabinet, urządzone w jednym dużym pomieszczeniu, powstałym po wyburzeniu ścian działowych. Długa donica i kawałek ściany wystarczyły, by wizualnie odseparować od siebie te trzy sfery. Całkowicie odmieniliśmy i unowocześniliśmy także łazienkę, zamieniając ją w przestronne, luksusowe wnętrze.

Inwestorowi zależało na naturalnej kolorystyce wnętrz i podkreśleniu, że dom ma wartość historyczną. Pod względem zastosowanych barw spełniliśmy to życzenie, aranżując wnętrza w odcieniach szarości i bieli, z zastosowaniem naturalnego, jasnego dębu. Intensywny żółty jako dominanta kolorystyczna to już pomysł naszych projektantów. O historii budynku przypominają natomiast ściany w salonie z dekoracyjnie odsłoniętą cegłą.

Ukryj opis projektu

O projekcie

Miejsce akcji? Przedwojenny dom w Pilchowicach. Podzielony na wiele niezależnych mieszkań i pomieszczeń, przystosowany dla wielu rodzin. Nasze zadanie? Scalić ciasną, podzieloną przestrzeń i wykreować ją od nowa. Jak osiągnęliśmy …

Cały opis projektu

Klient

Klient prywatny

Data realizacji

2015

Metraż obiektu

100 m²
żółta jadalnianowoczesna jadalnianowoczesny salongabinet w małym domupomysł na mały gabinetjasna kuchniakuchnia w nowoczesny stylułazienka drewnokamienna łazienka

Dziękujemy za kontakt.

Twoja wiadomość została pomyślnie wysłana. Dziękujemy za kontakt.

O projekcie

Miejsce akcji? Przedwojenny dom w Pilchowicach. Podzielony na wiele niezależnych mieszkań i pomieszczeń, przystosowany dla wielu rodzin. Nasze zadanie? Scalić ciasną, podzieloną przestrzeń i wykreować ją od nowa. Jak osiągnęliśmy …

Cały opis projektu

Klient

Klient prywatny

Data realizacji

2015

Metraż obiektu

100 m²